SKS Engineering SKS Engineering

Mонтаж на печатни платки

Основната услуга, която фирмата предлага на своите клиенти е монтаж на печатни платки и електронни изделия в дребни и средни серии, като може да бъде извършено с елементна база на фирмата или елементи предоставени от клиента.
 • Класически (обемен) монтаж върху печатни платки

  Тук нареждането на елементите върху платката се извършва ръчно, като в този участък е обособена зона за защита от  статично електричество. Спояването на наситените платки се прави ръчно с цифрови станции за запояване или на спойка вълна. В момента разполагаме с технология както за оловно така и за безоловно спояване на елементите към печатната платка.

 • Повърхностен монтаж (SMD)

  Участъкът за насищане на печатни платки разполага с полуавтомати за насищане с капацитет 4000 елемента на час. Спояването на елементите върху платките става ръчно или в инфрачервена тунелна три-зонова пещ с максимална широчина на печатната платка 300mm. Тук също можем да спояваме посредством оловен и безоловен припой (паста), като полагането на спояващата паста се нанася с прецизен стенсил принтер.
  Процесът по насищане на печатни платки със SMD елементи включва следната технологична подготовка:

  • Технологизиране и мултиплициране на платки в панели, подходящи за линиите за автоматичен;
  • Подготовка на програми за насищане на SMD елементи на линиите за автоматичен монтаж;
  • Поръчка на панели от платки;
  • Поръчка на елементи за насищане;
  • Подготовка и поръчка на стенсили за принтер (лазерни или ецвани в зависимост типа на насищаните корпуси на елементи и от желанието на клиента.

  Технологични възможности

  1. Монтаж на всички видове корпуси за повърхностен монтаж от 0402 до Fine-pitch компоненти, нестандартни корпуси (конектори, трансформатори, дисплеи и др.).
  2. Минимален размер на печатната платка – 10mm x 10mm
  3. Максимален размер на печатната платка – 355mm х 355mm
 • Допълнителни и монтажни дейности

Цените за насищане се сформират в зависимост от типа, сложността, серийността и изискванията на клиента.
За конкретна  оферта ние се нуждаем от проект на платката, точна и пълна спецификация на елементите, брой на платките и срок за изпълнение.